Conacele României – o istorie ascunsă

Conacele României – o istorie ascunsă

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11:00 la conferința Conacele României – o istorie ascunsă, susținuta de istoricul Anita Sterea.
România are în prezent peste 60 de conace care fac parte din patrimoniul național. Pe lângă acestea, sunt foarte multe altele ce încă nu și-au făcut loc să intre în această listă: multe dintre ele în paragină, altele salvate din dragostea și efortul unor oameni speciali.

Conacele României, deși sunt clădiri spectaculoase, s-au aflat de multe ori în spatele palatelor ca vizibilitate. Ce înseamnă conac? O casă boierească la țară. Deși au fost locuite de personalități istorice și culturale, accesul greoi către acestea (zone care nu sunt cu precădere turistice, ci agrare) le-a făcut să intre într-un con de umbră, din punct de vedere al notorietății.

Pe lângă conacele deja cunoscute, cum ar fi cel al Brătienilor de la Florești sau conacul Bellu de la Urlați, vă propunem să descoperim conace mai puțin cunoscute sau chiar uitate.
Ne vom plimba, într-o călătorie virtuală, pe la conacul lui Mihail Kogalniceanu de la Murfatlar, conacul Vasile Alecsandri de la Mircești sau conacul lui Alexandru Marghiloman de la Hagiești. Vom mai trece pragul Conacelor Octavian Goga, Evanghelie Zappa, Orezeanu, Oteteleșeanu, Negruzzi, Cantacuzino etc.

201701222_conacele

Toate aceste plimbări vor fi însoțite de povești savuroase și imagini de arhivă sau contemporane.
Lector: Anita Sterea
Data: 4 februarie 2017; Ora: 19:00
Numar ateliere: 1
Cost: 40 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 35 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.