Concert-omagiu dedicat lui Fabrizio De André

COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul celei de-a XV-a ediții a Săptămânii limbii italiene în lume care, anul acesta are ca temă Italiana în muzică, muzicalitatea limbii italiene, Institutul Italian de Cultură invită publicul pe 19 octombrie 2015, la orele 19:00, la Teatrul Național din București (Sala Studio) la concertul extraordinar dedicat lui Fabrizio De André, unul dintre cei mai renumiți cantautori din peisajul muzicii italiene a ultimilor ani.

FABER PER SEMPRE

Concert-omagiu dedicat lui Fabrizio De André

Concertul va fi susținut de un grup de 8 muzicieni de renume sub conducerea lui Pier Michelatti, chitarist care timp de mai bine de 18 ani l-a însoțit în călătoria sa artistică și a colaborat cu De André.

Prezența pe scenă, ca guest star, a cunoscutului interpret Bodo de la Proconsul are scopul de a sublinia prietenia italo-română și în plan artistic.

Repertoriul propus – cu melodii ale căror versuri sunt poezie pură și care acum sunt materie de studiu în școli și universități -, parcurge cariera artistică și experiența umană a lui De André. Va fi un spectacol muzical de neuitat care va dărui emoții atât celor care au crescut ascultând și fredonând succesele lui Faber, precum și celor care vor avea bucuria de a descoperi o nouă și importantă pagină a culturii italiene.

Fabrizio De André ar avea astăzi 75 de ani. S-a născut la Genova pe 18 februarie. A murit, mult prea tânăr, la 59 de ani, acum 16 ani, la Milano. Cântecele sale vorbesc despre persoane marginalizate, rebeli, prostituate și despre oameni aflați adesea la marginea societății. De André a ales să fie mereu de partea celor slabi. Din punct de vedere ideologic avea simpatii anarhice, libertine și pacifiste. A fost unul din idolii anilor de proteste ce au urmat anului ‘68. Pentru popularitatea sa, dar și pentru valoarea artistică a operei sale, în Italia multe străzi, piețe, biblioteci și școli îi poartă numele. De André este încă foarte apreciat, mai iubit acum decât în timpul vieții, având nenumărați admiratori de toate vârstele.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, dar este obligatorie rezervarea prin e-mail la următoarea adresă: info@iicbucarest.org.
Detalii și informații la:
tel. 021-231 08 80 / 85 / 87
e-mail: info@iicbucarest.org
www.iicbucarest.org / www.iicbucarest.esteri.it

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.