Dezbatere publică în cadrul proiectului “Demnitate prin cultură”, proiect cultural de colaborare între instituții de cultură și ONG-uri din România și Republica Moldova

sigla_dignitas sigla_centrul_proeuropean sigla_dialog_pro sigla_icr_mihai_eminescu

PROVOCĂRILE SOCIETĂȚ II BAZATE PE CUNOAȘTERE.

ROLUL ORGANIZAȚIILOR SOCIETĂȚII CIVILE ÎN CONSTRUIREA UNEI EUROPE A SOLIDARITĂȚII ȘI PARTENERIATULUI

Dezbatere publică în cadrul proiectului “Demnitate prin cultură”, proiect cultural de colaborare între instituții de cultură și ONG-uri din România și Republica Moldova

Comunicat de presă
31.08. 2015

Miercuri, 2 septembrie 2015, orele 16:00 – 18.00, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Fundația Dignitas din București, Centrul Pro-European de servicii și comunicare (CPESC) și Institutul Cultural Român din Chișinău, organizeză dezbaterea culturală cu tema PROVOCĂRILE SOCIETĂȚII BAZATE PE CUNOAȘTERE. ROLUL ORGANIZAȚIILOR SOCIETĂȚII CIVILE ÎN CONSTRUIREA UNEI EUROPE A SOLIDARITĂȚII ȘI PARTENERIATULUI.

Evenimentul face parte din agenda Salonului Internațional de Carte de la Chișinău și se încadrează în acțiunile “Anului Bibliologic 2015 – Anul promovării valorilor europene” și ale proiectului “Demnitate prin Cultură”, inițiat de Fundația Dignitas din București. Scopul întâlnirii este dezvoltarea colaborării între actori culturali și organizații ale societății civile din cele două ţări, transferul de cunoștințe și practici la nivel european și global, în domeniile educaţiei, cercetării și participării cetățenilor la construcția unei societăti durabile.

Fundația Dignitas susține participarea invitaților din România care vor fi prezenți în panel: prof.dr.ing. Florin Munteanu, Președintele Centrului pentru Studii Complexe și membru în Consiliul Consultativ al fundației Dignitas, Ema Stoian și Svetlana Florea reprezentante ale Fundației C.A.E.S.A.R. Cele două organizații din România sunt partenere în proiectul “Demnitate prin Cultură”.

Participanții la dialog vor aborda urmatoarele subiecte: Societatea cunoașterii- o pradigmă sustenabilă; Europa incluzivă. Transferul de cunoaștere, accesul egal la informație și transformarea informației în cunoaștere; Bune practici în activitatea ONGurilor din educație. Experienta românească; Dialogul între decidenții de politici educaționale, experți și reprezentanți ai organizațiilor societății civile. Procesul de consultare a societătii civile. Experiența românească; Educația la răscruce – noi standarde de profesionalism și creativitate.

Publicul va avea prilejul să participe activ la dezbatere în sesiunea de întrebări și răspunsuri și prin scurte intervenții. Sunt așteptați la eveniment reprezentanți ai ONGurilor, jurnaliști, reprezentanți ai mediului academic, oameni de cultură, lideri de opinie.

Partener media Radio România Chișinău.
Proiectul “Demnitate prin cultură” are ca obiectiv colectarea de cărţi şi reviste în limba română si donarea acestora unor segmente specifice de utilizatori, care gândesc şi vorbesc în limba română, din instituţii de cercetare, educație şi cultură, societatea civilă, autorităţile publice dar şi pentru publicul larg din Republica Moldova.

Parteneri din România care participă, până în prezent, la proiect: Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului-Academia Română, Muzeul Literaturii Române, Centrul pentru Studii Complexe din cadrul UNESCO, Centrul pentru Dezvoltare Democratică, Fundaţia Revista Contemporanul, Fundaţia PACT, Asociația culturală Smart Art, Fundatia Culturala Bartoc, Revista Economistul, Asociaţia “Rădăcinile Neamului Românesc”, Fundația Culturală Magazin Istoric, istoricul Adrian Cioroianu, istoricul Radu Ciuceanu, dr.ing. Florin Munteanu, Facultatea de Litere din Universitatea București, Fundatia CAESAR, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Universitatea din Craiova, Fundația Națională a Tienrilor Manageri, Cristian Nicolae Inspiration.

Conform acordurilor de parteneriat semnate, cărțile și publicațiile cedate cu titlu gratuit de către partenerii din România către Fundația Dignitas, vor fi distribuite de către aceasta, în mai multe etape, la destinatarii donațiilor din Republica Moldova. Primele două etape s-au derulat in 3 august 2015 și, respectiv, 24 august 2015.

“Vă aşteptăm alaturi de noi, în această misiune pe care ne-am asumat-o: armonizarea energiilor pozitive şi crearea de oportunităţi de fructificare a potenţialului românesc, în ţară şi în plan internaţional.” Sandu Staicu, Preşedintele Fundaţiei Dignitas.
Detalii la email office@fundatiadignitas.ro și mobil 00 40 74 888 1337 sau cpesc@bnrm.md şi tel. 00 373 22 24 10 96.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.