Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu

DUDUIA. SCRISORI DIN EXIL ALE ELENEI LUPESCU de Diana Mandache

se lansează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Marți, 14 iunie, de la ora 18:00, Grupul Editorial Corint vă invită la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38, București) pentru evenimentul de lansare a unei cărți menite să ne ofere o nouă perspectivă asupra Elenei Lupescu, un personaj care a adunat o mulțime de critici și antipatii de-a lungul anilor: Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu de Diana Mandache (colecția Corint Istorie). Titlul volumului este dat de apelativul cu care Elena Lupescu își semna corespondența cu Tantzi Cosăcescu, una dintre prietenele ei cele mai apropiate, rămasă la București în urma exilului „autoimpus” al lui Carol Caraiman și al Elenei Lupescu.

Vor lua cuvântul:
Diana Mandache, istoric
Alice Năstase Buciuta, redactor-șef Revista Tango. Marea Dragoste
Liviu Mihaiu, jurnalist
Discuția va fi moderată de Ana Antonescu, redactor-șef al Editurii Corint

„Duduia era o femeie simplă, care prefera mâncărurile românești, făcea cozonac din plăcere, avea talia 44, folosea pudră Chanel 5 și îi plăcea să poarte haine franțuzești, deși mărturisea la un moment dat că nu-și mai cumpără, ci le transformă pe cele vechi, doar pentru a nu cheltui inutil și a ajuta Crucea Roșie și pe sărmanii români aflați la necaz.
Sentimentele ei pentru Carol erau sincere, iar iubirii adevărate i se adăuga confortul unei vieți lipsite de griji. La scurt timp după căsătorie, Elena Lupescu, devenită din amantă soția Regelui, spunea prietenei sale Tantzi Cosăcescu: «nu titlul de Principesă mă face fericită, ci Omul, căci este Cel mai bun și Cel mai drept pe care l-am întâlnit. Să mi-l ție Dumnezeu sănătos și ferit de răutatea omenirii e ruga mea cea mai fierbinte».” – Diana Mandache

2016_corint

Coordonatorul colecției: Lavinia Betea
ISBN: 978-606-793-023-8
Format: 16,5×22 cm, 264 pagini + 32 album
Preţ: 34,90 lei, copertă broşată cu clapete
Data apariției: IUNIE 2016

Grup: Adulti/ Tip: Non-ficţiune/ Categorie: Istorie/ Subcategorie: Istorie Colecţia: Corint Istorie/ Vârsta: + 18 ani/ Sex: Unisex
Carte recomandată de Revista HISTORIA

Despre autoare
DIANA MANDACHE este istoric și colecționar de fotografii, gravuri. S-a specializat în istoria regalității, având stagii de cercetare în arhive din Marea Britanie, SUA. I-a fost acordată bursa Chevening de către Universitatea din Londra și Foreign Office, fiind profesor asociat la University College London. De asemenea, Fundația Rațiu din Londra i-a acordat o bursă pentru studierea patrimoniului regal. A contribuit la organizarea mai multor expoziții și a susținut o serie de conferințe publice pe teme de istorie. Este autoarea mai multor cărți, printre care: Cotroceniul regal (Curtea Veche, 2015), Balcicul Reginei Maria (Curtea Veche, 2014), Regele Mihai. Album istoric (Litera, 2013), Patrie și Destin. Principesa Moștenitoare a României (Litera, 2012), Dearest Missy (Rosvall Royal Books, 2011), Images of a Queen (Rosvall Royal Books, 2007), Later Chapters of My Life. The Lost Memoir of Queen Marie of Romania (Sutton, 2004).

GRUPUL EDITORIAL CORINT
Str. Mihai Eminescu nr. 54 A, Sector 1, Bucureşti
Tel.: 319 47 97
www.edituracorint.ro
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
Diana Bogdan
PR & Marketing Manager Corint Books & LEDA
Mobil: 0758 053 417
diana.bogdan@edituracorint.ro

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.