Explorează Bucureștiul cu Harta Senzorială

Explorează Bucureștiul cu Harta Senzorială

În cel mai bun spirit al unei capitale europene, vă propunem în această toamnă o experiență absolut savuroasă: să cartografiem împreună orașul zilelor noastre în căutarea celor mai efemere, dar atât de emoționante, amintiri ale lui: cele senzoriale.
Veți explora alături de noi case vechi, mai puțin cunoscute ale Bucurestiului, vom asculta poveștile oamenilor care le-au dat, cândva, viață si ne vom întâlni cu aceia care mai locuiesc încă acolo. Vom vorbi despre muzică (și-o vom asculta), vom amușina mirosuri, vom gusta mâncare și vom bea aceleași băuturi ca ei.

Harta Senzorială a Bucureștiului va dezvălui participanților povești și amintiri ale unor personalități marcante ale capitalei și va redescoperi împreună cu aceștia casele în care au locuit, unele dintre ele necunoscute până acum publicului.
Paul Dunca, ghid și performer, ne va îndruma prin straturile vizuale, auditive, olfactive, tactile și gustative ale unor case cu trecut bogat, cu ajutorul instalațiilor video și audio, dar și al unor invitați speciali.

Episodul pilot al Hărții Senzoriale, proiect inclus în Candidatura oficială București 2021, va cuprinde 8 tururi programate pentru datele de 21, 23, 24, 29 SEPTEMBRIE și 1, 2, 7 și 9 OCTOMBRIE, cu incepere de la ora 19.00.

Participarea la tururi este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile pe http://hartasenzoriala.com/tururi/ sau prin email la adresa povesti@hartasenzoriala.com. Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane.

Harta Senzorială a Bucureștiului este un proiect cultural care constă într-un tur ghidat performativ prin istoria recentă și mai puțin recentă a unor locuri relevante pentru oraș. Utilizând conceptul site-specific, Harta Senzorială a Bucureștiului pune în evidență clădiri pe lângă care locuitorii orașului trec, în goana cotidină, fără să le acorde mare atenție și astfel fără să le cunoască trecutul.

Conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus în practică de o echipă care a lucrat colaborativ pentru fiecare stație a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit și cei care locuiesc în prezent în acestea.
Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid și performer; Maria Draghici, video artist; Ileana Szasz, antropolog; Eart to Bucharest: Mara Mărăcinescu și Denis Bolborea, sound architects; Roxana Crișan, producător, Ioana Gonțea, comunicare.
Detalii și informații suplimentare sunt disponibile pe www.hartasenzoriala.com . Ne puteți urmări pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/harta.senzoriala.bucuresti/?fref=ts și pe Instagram.

Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”.

20160914_senzoriala

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.