DE CE NU MĂNÂNCĂ ROMÂNII CARNE DE CAL

Recentul scandal al cărnii de cal exportate din România şi regăsite în tocătura amestecată cu carne de vacă a faimoaselor lasagne comercializate de firme celebre în Europa Occidentală a avut o consecinţă neaşteptată: presa a anunţat o cerere sporită de carne de cal vândută în puţinele măcelarii specializate care au mai supravieţuit în Franţa în ultimele decenii. Revenind la alimentaţia majorităţii populaţiei, nu e de mirare că ţăranii români, care consumau deja infime cantităţi de carne pe an – sub trei kilograme de persoană –, nu erau tentaţi să recurgă la carnea de cal. Exemplele francez şi german sunt importante, deoarece e vorba de ţări puternic industrializate şi urbanizate, spre deosebire de România, unde populaţia rurală reprezenta, încă în 1948, circa 78% din totalul populaţiei.

(…)

Acest articol a apărut în numărul din aprilie 2013 (553). Pentru a putea citi tot articolul trebuie să vă abonaţi aici.

Acest articol a fost publicat în Articole apărute în reviste și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.