140 DE ANI DE LA ’’LUAREA PLEVNEI”

A S O C I A T I A S T I N D A R D

29.11.2017

140 DE ANI DE LA ’’LUAREA PLEVNEI”

O delegaţie a Asociaţiei ’’Stindard” a vizitat, marţi, 28 noiembrie, câteva locuri memoriale semnificative pentru istoria românească situate în ţara vecină, Bulgaria.
Organizat cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la căderea Plevnei, la 28 noiembrie (s.v.) 1877 – pe vremuri sărbătoare naţională -, periplul comemorativ a cuprins Casa-muzeu ’Regele Carol I” de la Poradim, Capela-mausoleu a eroilor români de la Griviţa, precum şi Paraclisul-mausoleu ”Sf. Gheorghe-Biruitorul” din centrul Plevnei.

În amintirea luptătorilor români care şi-au dat viaţa pe câmpul de bătaie pentru Independenţa României, grupul format din membri şi simpatizanţi din Bucureşti şi Alexandria ai organizaţiei non-guvernamentale a depus frumoase coroane de flori, ale căror panglici au purtat înscrisul: ”GLORIE ETERNA MILITARILOR ROMANI”.

Vizita la cele trei locuri comemorative a fost sprijinită de conducerea Muzeului Panorama Plevna, care a asigurat accesul şi ghidajul cu personal de specialitate.
Asociaţia ’’Stindard”, de la a cărei înfiinţare se împlinesc zilele acestea 15 ani, a planificat şi pentru 2018, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, proiecte cultural- istorice care să promoveze identitatea şi simbolurile naţionale româneşti.

A S O C I A T I A S T I N D A R D
CIF: 15263498; Cont nr: RO29RNCB0077050232780001, BCR sector 6,
E-mail: presedinte@ stindard.ro; www.stindard.ro

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.