Atelierul Istoricilor

Atelierul Istoricilor

Centrul de Studii Turce lansează în această toamnă Atelierul Istoricilor, un grup de lucru în care masteranzi, doctoranzi și specialiști sunt invitați să își prezinte cele mai recente proiecte de cercetare.

Atelierul Istoricilor se desfășoară lunar la sediul CST, sub coordonarea dr. Bogdan Popa, cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” și dr. Silvana Rachieru, lector universitar la Facultatea de istorie, Universitatea din București.

CST vă învită la primul atelier având ca subiect memoria materială a unui episod al represiunii comuniste din România, care se va desfăsura miercuri, 9 noiembrie, ora 17.00 la sediul CST, sala 8.

Pornind de la convingerea că arheologii trebuie să utilizeze instrumentele specifice disciplinei lor pentru o înţelegere critică a lumii în care trăiesc şi lucrează, dezbaterea va aborda o serie de teme precum materialitatea represiunii, a comemorării și uitării victimelor dar și aspecte metodologice specifice unui astfel de proiect de cercetare.

Invitatul lunii noiembrie este dr. Radu-Alexandru Dragoman, cercetător la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”. Este absolvent al Facultății de istorie a Universității București și doctor în istorie din 2011, cu teza „Ceramica neolitică de la Vădastra”. Dr. Radu-Alexandru Dragoman este specialist în arheologie preistorică și arheologia trecutului apropiat/recent și autor a numeroase publicații în România și străinătate.

Va asteptam!

Cu cele mai bune ganduri,

Silvana Rachieru

SILVANA RACHIERU, PhD
Assistant Professor

Faculty of History – Center for Turkish Studies
University of Bucharest
Bd. Elisabeta, nr. 2-4 Bucharest

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.