Concert de pian susţinut de Alina Azario la Muzeul Naţional Cotroceni

Comunicat de presă

18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor

Concert de pian susţinut de Alina Azario la Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni în parteneriat cu Radio România Muzical organizează în data de luni, 18 mai 2015, orele 19.00, în Salonul Cerchez al muzeului, un recital de pian susţinut de Alina Azario (Hamburg – Germania).
Recitalul are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, care se aniversează în fiecare an în ziua de 18 mai.

Programul recitalului cuprinde lucrări înregistrate pe discul de muzică clasică al anului 2014 – şapte preludii de Claude Debussy, alături de Fantezia în re minor de Wolfgang Amadeus Mozart şi Sonata op.31 nr.2 în re minor Furtuna de Ludwig van Beethoven. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe oferită de Alina Azario. În 2014, în competiţia Votează discul de muzică clasică al anului 2014 au intrat 88 discuri româneşti şi străine. Discul Alinei Azario a strâns 753 voturi şi nota 4,65 din maximum 5 posibil. Înregistrările au fost realizate de Alina Azario în studiourile Radiodifuziunii Nord-Germane din Hamburg şi au fost editate de A&A Records România.
Alina Azario, s-a născut la Piatra-Neamţ, şi şi-a finalizat doctoratul la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg, unde predă în prezent. A început să cânte la pian la vârsta de 6 ani, la 10 ani susţinea primele sale recitaluri, iar la 15 ani se bucura de oportunitatea de a-şi continua studiile la Paris. Au urmat premii la importante concursuri internaţionale, concerte şi recitaluri la festivaluri de renume. În 2014, Alina Azario a iniţiat şi organizat prima ediţie a Festivalului Clara Haskil de la Sibiu, eveniment care va continua şi în acest an.

Parteneri media: Onlinegallery.ro, Agenţia Naţională de Presă „Agerpres”, TVCity, HYPTV, Radio France International România, Vacanţe la ţară, Traveller Magazin, Diplomat Club, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, Radio România Internaţional, ArtOut, Căminul, Business Woman, Q Magazine, Artindex, Fundaţia Culturală Magazin Istoric, Asociaţia Redescoperă Istoria, Historia, Modernism.ro, Revista Accente.

201505_cotroceni

Persoană de contact
Ştefania Dinu
tel: 021.317.31.06
e-mail: relatiipublice@muzeulcotroceni.ro

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.