Concert inaugural la curtea bisericii fortificate de la Alma Vii (secolul XVI

Concert inaugural la curtea bisericii fortificate de la Alma Vii (secolul XVI)

Comunicat de presă – 29 august 2016

Vineri, 30 septembrie, la curtea bisericii fortificate de la Alma Vii din județul Sibiu, Cvartetul Solartis va încheia itinerariul celor 7 concerte Arts District is Here! desfășurate în această vară în mai multe spații de patrimoniu din București și în satele cu biserici fortificate din Transilvania. Evenimentele au fost transmise în direct pe EnjoyTV.ro unde pot fi urmărite sub formatul unei emisiuni culturale.

Evenimentul de vineri marchează, totodată, finalul „Proiectului de reabilitare și refuncționalizare al incintei fortificate de la Alma Vii”, demers inițiat de Fundația Mihai Eminescu Trust, în parteneriat cu Institutul Norvegian pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural, proiect finanțat prin grantul oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Sat  Alma Vii, comuna Mosna. Biserica fortificata.

Cu acest prilej, va avea loc deschiderea oficială a „Centrului de interpretare a culturii tradiționale Alma Vii”. Programul zilei de vineri începe prin organizarea unui prânz cu produse tradiționale realizate de săteni, începând cu ora 14:00, în interiorul zidurilor de fortificație. Iar de la ora 18:00, Cvartetul Solartis va susține un recital inspirat de istoria cetății Alma Vii, ce pornește din secolul XIII și continuă până în prezent.

Pentru a participa la eveniment este necesară confirmarea prin telefon sau prin email: 0265.50.60.24, contact@mihaieminescutrust.ro.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.