Conferință de presă privind anunțarea câștigătorului concursului internațional de soluții de arhitectură „Noul MNIR”

Conferință de presă privind anunțarea câștigătorului
concursului internațional de soluții de arhitectură „Noul MNIR”

În perioada 28-30 iunie 2016 are loc jurizarea proiectelor înscrise la concursul internațional de soluții de arhitectură „Noul Muzeu Național de Istorie a României”, competiție lansată oficial pe data de 1 februarie 2016, sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților.

Vineri, 1 iulie 2016, ora 12:00, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) organizează o conferință de presă pentru anunțarea proiectului câștigător. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București.

Muzeul Național de Istorie a României este cel mai mare muzeu din România și unul dintre marile muzee europene. MNIR are în colecțiile sale un număr foarte mare de bunuri culturale (cca. 750.000 de piese), reunind cele mai importante descoperiri arheologice și documente istorice ale României, multe dintre ele fiind unicate nu numai în țară, dar și în Europa și în lume. Patrimoniul muzeului acoperă un număr impresionant de domenii și o perioadă mare de timp (circa 600.000 de ani de prezență umană în acest spațiu geografic, începând din preistorie până în contemporaneitate).

20160701_mnir

Noul Muzeu Național de Istorie a României, prin reorganizarea spațială și funcțională, dar și prin dezvoltarea ofertei culturale și de loisir, își propune să atragă cel puțin 300.000 de vizitatori anual, precum și o prezență similară în mediul virtual. În același timp, se va urmări atragerea unui public mult mai divers decât până în prezent.

Spre deosebire de situația actuală, Noul Muzeul Național de Istorie a României trebuie să fie ușor accesibil pentru toate aceste categorii de vizitatori, de la copii la bătrâni, incluzând persoanele cu dizabilități. Mai mult, trebuie să reflecte caracterul deschis al proiectului cultural și științific, definit ca „un muzeu de astăzi”, oferind pe lângă expunerea narațiunii istorice și conservarea patrimoniului muzeal, programe culturale și de loisir.

Calendar estimativ de desfășurare a activităților:
• 2016 (februarie – iulie): organizarea concursului internațional de soluții;
• 2016 (septembrie – decembrie): începutul proiectării;
• 2017: finalizarea proiectării și debutul execuției;
• 2019: finalizarea lucrărilor de restaurare, consolidare și construcție, precum și amenajarea și deschiderea parțială a unor spații expoziționale (Centenarul desăvârșirii unității naționale);
• 2020: recepția;
• 2021: recepția finală.
Mai multe detalii privind organizarea concursului pot fi găsite aici: http://oar.squarespace.com/concurs-noul-mnir/.


Secţia Relaţii cu Publicul [Public Relations Department]
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [THE NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]

Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.