Editura Litera vă invită la lansările de carte de la Gaudeamus 2016!

Editura Litera vă invită la lansările de carte
de la Gaudeamus 2016!

Editura Litera vă așteaptă la standul său din Pavilionul Central Romexpo să luați parte la programul de lansări în prezența autorilor și a invitaților acestora.

Vineri, 18 noiembrie, ora 17.30

Lista evenimentelor este deschisă de Luminița Saviuc, autoarea ghidului motivațional pentru a descoperi bucuria fără efort „15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit”.

litera_20161116_vineri

„15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit”, devenit cel mai viral articol de pe internet, cu peste 1,3 milioane de distribuiri, a ajuns punctul de plecare al cărții cu același titlu, ce va fi lansată la Editura Litera în prezența autoarei.
Vor mai participa Mirela Vașadi – prezentator și realizator TV; Mirela Retegan – antreprenor și blogger și Liana Stanciu – realizator radio și TV. Luminița Saviuc, prezentă în România cu ocazia Târgului de carte Gaudeamus, va vorbi cititorilor despre carte și despre munca sa de răspândire a mesajelor de automotivare, și deopotrivă inpiraționale.

Aici vă ținem la curent cu detalii despre vizita Luminiței Saviuc în România.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.00

Solistul trupei “Vița de vie” Adrian Despot, traducătorul Ciprian Șiulea și criticul literar Bedros Horasangian se întâlnesc să discute despre Premiul Man Booker 2015: „Scurtă istorie a șapte crime”, de Marlon James.

litera_20161116_sambata12

Jamaica, 1976. Șapte oameni înarmați pătrund în casa lui Bob Marley, trăgând cu mitralierele la foc automat. Superstarul reggae supraviețuiește, dar atacatorii nu sunt prinși. În Scurtă istorie a șapte crime, Marlon James prezintă cu măiestrie acest eveniment aproape mitic. Derulându-se pe trei decenii și întinzându-se pe mai multe continente, romanul este cronica vieții unor personaje memorabile – copii de mahala, lorzi ai drogurilor, jurnaliști, prostituate, asasini profesioniști și chiar agenți CIA. Palpitant și inventiv, ambițios și fascinant, Scurtă istorie a șapte crime este unul dintre cele mai remarcabile și extraordinare romane ale secolului XXI.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 13.00

Lansarea seriei de autor Carla Guelfenbein, în colecția Buzz Books, cu titlurile “Cu tine în depărtare” roman distins cu Premiul Alfaguara 2015, și “Restul e tăcere” are ca invitați pe Tudora Șandru – Mehedinți – traducător, profesor universitar; Lavinia Similaru – traducător, profesor universitar; Laura Câlțea – blogger și critic literar; Rodrigo Guzman Barros – reprezentant Ambasada Chile; Bedros Horasangian – critic literar, moderator.

litera_20161116_sambata13

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14.00

Colecția Kronika este marcată prin lansarea cărții „Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere”, de Garry Kasparov, împreună cu Teodor Paleologu – istoric, diplomat, politician; Bogdan Lefter – critic literar, analist politic; Bedros Horasangian – critic literar, moderator.

litera_20161116_sambata14
„Este mereu important să-l citim pe Garry Kasparov, care ne-a avertizat de pericolele putinismului înaintea multor altora. Este unul dintre acei oameni rari: un democrat rus care se gândește realist la țara sa, dar rămâne plin de speranță pentru viitor.“ – Anne Applebaum, autoarea volumului Cortina de Fier, laureată cu Premiul Pulitzer

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.30

Cristina Chiperi, tânăra de 16 ani care a reușit să devină una dintre cele mai citite scriitoare ale tinerilor italieni, vine la Gaudeamus la întâlnirea cu cititorii săi. Autoarea fenomenului literar al momentului, creat online și devenit bestseller internațional,“My dilemma is you”, Cristina Chiperi, va fi prezentă sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 16.30, la standul Editurii Litera, împreună cu invitații săi: Andra Gogan- cântăreață, dansatoare și actriță; Criss și Vlad, prezentatorii emisiunii „Happy Day” de la Happy Channel.
Aici vă ținem la curent cu detalii despre vizita Cristinei Chiperi în România.

litera_20161116_sambata16

Alte informații despre prezența Editurii Litera la Gaudeamus 2016
Bestsellerurile momentului, colecții noi, cărți premiate și ecranizate își așteaptă cititorii la standul Editurii Litera la Gaudeamus 2016
Luminița Saviuc va fi prezentă la lansarea cărții sale în România

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.