Educaţie prin caligrafie – Ora de caligrafie la Muzeul Cotroceni

INVITAŢIE DE PRESĂ

Educaţie prin caligrafie – Ora de caligrafie la Muzeul Cotroceni

Vă invităm marţi, 5 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, la evenimentul „Ora de caligrafie la Muzeul Cotroceni”. Proiectul îşi propune să atragă atenţia asupra caligrafiei, a cuvântului scris cu mâna, transmiţând un îndemn pentru educaţie, cultură, tradiţie, artă şi trăinicie, în vremuri în care tânăra generaţie are mai mult deprinderea tastaturii şi a touchscreen-ului. Totuşi, profesorii sunt de părere că notiţele scrise pe laptop nu sunt la fel de eficiente precum cele scrise de mână.Au răspuns afirmativ proiectului personalităţi precum filosoful şi eseistul Mihai Şora, scriitoarea Ana Blandiana, actriţa Maia Morgenstern, violonistul Alexandru Tomescu şi Andreea Răducan, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

În cadrul evenimentului, Directorul General al Muzeului Naţional Cotroceni, Liviu Jicman, va vorbi despre rolul şi implicarea instituţiei în acest proiect. Totodată, învăţătoarea Pavel Magdalena, de la Şcoala gimnazială nr. 1 „Sfinţii Voievozi” din Bucureşti, va susţine o oră de caligrafie împreună cu elevi ai claselor I şi a II-a. La rândul ei, Dorjan Shabani, artist caligraf din Iran, va vorbi despre arta caligrafiei în tradiţia persană. Expertul în grafoscopie, Cristian Dumitrescu, va explica în ce fel scrisul de mână este unic şi defineşte fiecare persoană.

Importanţa şi rolul scrisului de mână reprezintă o preocupare şi pentru mari universităţi americane precum Princeton şi California, care contribuie la această dezbatere cu studii relevante în acest sens.

Vă aşteptăm!
RSVP: Oana Ivan, Co-founder PiArt Vision
Telefon: 0753.526.215
Mail: oana.ivan@piartvision.com
Le mulţumim partenerilor noştri!

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.