Erată la comunicatul de presă din 12 iulie 2017 privind lansarea concursului Cotroceni creativ

13 iulie 2017

Erată la comunicatul de presă din 12 iulie 2017
privind lansarea concursului Cotroceni creativ

Componența juriului concursului Cotroceni creativ a fost modificată. Doamna Eliza Yokina (arhitect partener la studioul CUMULUS și designer de produs) va face parte din juriu. Așadar, componența finală a juriului este:
Radu Manelici (designer grafic și profesor al departamentului de design al Universității Naționale de Arte din București), Ruxandra Sacaliș (arhitect și designer de obiect), Andrei Borțun (inițiator al Romanian Design Week), Eliza Yokina (arhitect partener la studioul CUMULUS si designer de produs), Liviu Sebastian Jicman (director general al Muzeului Naţional Cotroceni) și Roxana Bedrule (manager cultural).

Reamintim principalele aspecte privind concursul, care a fost lansat ieri, 12 iulie:
Muzeul Național Cotroceni lansează Cotroceni creativ, un concurs de design de obiect, pentru a găsi soluții actuale de valorificare a identității și specificului Muzeului, un spațiu în care memoria istorică și culturală a României se împletește cu artele plastice și decorative.

Organizat în parteneriat cu The Institute, concursul invită artiștii din industriile creative să propună, până pe 25 august, obiecte inspirate din patrimoniul cultural al Muzeului, fie că au în centru figurile istorice asociate cu acesta sau pornesc de la zona artelor decorative și plastice.

Propunerile vor consta în proiecte de obiecte sau seturi de obiecte, autentice și originale, cu caracteristici specifice suvenirurilor: funcționale și practice, decorative și reprezentative pentru Muzeu, astfel încât experiența vizitatorilor să poată fi prelungită post-vizitare.
La concurs pot participa profesioniști, studenți și amatori, de pe întreg teritoriul României, iar obiectele pot fi: ustensile și produse tableware, accesorii vestimentare, decorațiuni, produse de papetărie și design grafic, țesături, textile și alte produse, decorative și utilitare, care pot fi fabricate în serie.

Înscrierile în competiție se fac prin completarea formularului de aici: www.institute.ro/cotrocenicreativ

Regulamentul concursului și mai multe informaţii aici:
www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/cotrocenicreativ

www.facebook.com/Cotrocenicreativ

Concursul Cotroceni Creativ este lansat în cadrul proiectului care poartă același nume, inițiat de Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu The Institute, Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Castel Film și Fundația Gala Societății Civile. Proiectul este co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Comunicatul de presă privind lansarea concursului este disponibil aici: http://www.muzeulcotroceni.ro/comunicate_de_presa/2017/18%2012_iulie.html

Mulțumiri,
Echipa Muzeului Naţional Cotroceni

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.