Evenimente organizate de Centrul de Studii Turce

Avem bucuria să vă invit la două evenimente organizate de Centrul de Studii Turce în această săptămână

– miercuri, 14 martie, ora 17.00,

Atelierul Istoricilor/6 : „Ne trebuie oameni!”

Elite intelectuale și transformări istorice în România contemporana – invitați Cristian Vasile, Catalin Cotoi, Valentin Sandulescu, Narcis Tulbure

– vineri 16 martie-sambata 17 martie,

Conferinta internationala La presse francophone publiee en Europe du Sud-Est, XIXe-XXe siecles.

Programul detaliat este atasat.

Atelierul Istoricilor din luna martie se dorește a fi o dezbatere pe marginea volumului coordonat de Cristian Vasile, intitulat „Ne trebuie oameni!“ Elite intelectuale şi transformări istorice în România modernă şi contemporană (Edit. Cetatea de Scaun, Târgovişte, 2017), scris în colaborare cu Ionuţ Biliuţă, Călin Cotoi, Camelia Zavarache, Anca Şincan, Valentin Săndulescu şi Narcis Tulbure.

Conferinta internationala La presse francophone publiee en Europe du Sud-Est, XIXe-XXe siecles este un eveniment organizat de Facultatea de Istorie prin Centrul de Studii Turce, in parteneriat cu Centrul de Istoria Relatiilor Internationale din Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Institut Français de Roumanie, Agence Universitaire de la Francophonie, Le Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales (CEREFREA), Centre de recherches en Europes-Eurasie (CREE, Inalco), și Centre d’Histoire Culturelle des Sociétés Contemporaines – Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, Réseau «Transfopress» (Réseau transnational pour l’étude de la presse en langues étrangères).

In cadrul acestui eveniment, în ziua de 16 martie, ora 11.30, la Institutul Francez va fi organizata si o masa rotunda cu tema Mass-media francofona in Romania in sec. XXI, la care si-au confirmat participarea principalii reprezentanti ai presei in limba franceza din Romania.

Va asteptam!

Cu cele mai bune ganduri,
Silvana Rachieru

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.