FRESCELE DE LA CURTEA DE ARGEŞ LA MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI

În luna noiembrie a anului 2012, în cadrul programului Exponatul lunii, Muzeul Naţional de Istorie a României a prezentat Tabloul votiv a lui Neagoe Basarab şi al familiei sale de la Mănăstirea Curtea de Argeş, recent restaurat. Lucrările de restaurare au fost coordonate de lect.univ.dr. Romeo Gheorghiţă, din echipa sa făcând parte restaurator expert Sorina Gheorghiţă şi studenţii: Cristiana Banu, Maria Coltofean, Ana Chiricuţă, Violeta Pârvu. Analizele fizico-chimice au fost realizate de cercetător ing. Gheorghe Niculescu şi biolog conservator Virginia Diaconescu. Ctitorie a lui Neagoe Basarab, Mănăstirea Curtea de Argeş a fost ridicată între anii 1514-1517, pe locul fostei mitropolii a Ţării Româneşti, pe care domnitorul a mutat-o la Târgovişte.

(…)

Acest articol a apărut în numărul din februarie 2013 (551). Pentru a putea citi tot articolul trebuie să vă abonaţi aici.

Acest articol a fost publicat în Articole apărute în reviste și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.