GALA DE PREMIERE A CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE SOLUȚII DE ARHITECTURĂ ”NOUL MNIR”

Bucureşti, 4.10.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

GALA DE PREMIERE A CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE SOLUȚII DE ARHITECTURĂ ”NOUL MNIR”

Vineri, 7 octombrie 2016, începând cu orele 11:00, loc la sediul Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei, nr. 12, București, va avea loc Gala de Premiere a proiectelor câștigătoare în cadrul Concursului Internațional de Soluții de Arhitectură „Noul Muzeu Național de Istorie a României”. Evenimentul se va desfășura în prezența doamnei Corina Șuteu – Ministru al Culturii din România, a domnului dr. Ernest Oberländer- Târnoveanu – Director al Muzeului Național de Istorie a României și a domnului Șerban Țigănaș – Președinte al Ordinului Arhitecților din România.

Concursul internațional de arhitectură organizat de Ordinul Arhitecților din România sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților, cu sprijinul Ministerului Culturii, a fost lansat oficial pe data de 1 februarie 2016. În competiție au intrat 37 de proiecte, cele clasate pe primele trei locuri fiind anunțate în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în data de 1 iulie 2016.

Cele 3 proiecte câștigătoare sunt:
• PREMIUL I // 30.000 € // STARH – ARHITECTURĂ, CONSTRUCȚII, DESIGN SRL
• PREMIUL II // 20.000 € // SERGIO WALTER MARTÍNEZ NIETO REPRESENTING AWA-A
• PREMIUL III // 10.000 € // S.C. STUDIO EST & PARTNERS S.R.L.
În cadrul evenimentului, câștigătorii primelor trei locuri își vor prezenta proiectele, ideile din spatele acestora și experiența unei teme de proiectare considerată complexă de mulți dintre participanți. Prezentările vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu arhitecții câștigători ai competiției.

Muzeul Național de Istorie a României și-a propus să se reafirme ca un muzeu contemporan de istorie, prin revalorizarea clădirii sale și a relațiilor acesteia cu contextul urban, crescând calitatea expunerii colecțiilor și a serviciilor culturale oferite publicului.

Mai multe detalii privind proiectele câștigătoare pot fi găsite aici:
http://www.mnir.ro/index.php/rezultatele-concursului-noul-mnir/
sau aici: http://oar.archi/actualitate/rezultate-concurs-noul-mnir

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.