Întâlnire cu cel mai cunoscut filozof ceh, Václav Bělohradský

Dragi colegi,
Avem plăcerea să vă invităm la o întâlnire cu cel mai cunoscut filozof ceh, Václav Bělohradský (n. 1944), care va avea loc în ziua de JOI 9 OCTOMBRIE ORA 14.00 în Sala de Consiliu a Facultăţii de limbi şi literature străine, Str. Pitar Moş 7-13 et. I.

V. Bělohradský a absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii Caroline din Praga cu o lucrare de licenţă despre Marchizul de Sade. După invazia sovietică a plecat în străinătate, a lucrat la Institutul de Filozofie din Genova, iar din 1990 este professor de sociologie politică la Universitatea din Triest.

Este, de asemenea, profesor la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii Caroline din Praga. Şi-a publicat lucrările iniţial în samizdat şi în editurile din exil din Anglia, SUA şi Canada. A fost semnatar al Cartei 77.

Printre cele mai cunoscute titluri menţionăm: Interpretazioni italiane di Wittgenstein, Milano, 1972; Regionamento, azione, società. Sociologia della conoscenza in Vilfredo Pareto, Milano, 1972; Il mondo della vita: un problema politico, Milano, 1981.

În limba cehă: Eseuri despre trecutul recent şi viitorul apropiat; Criza eshatologiei nonpersonalităţii (Londra); Banchetul (Toronto); Critica raţiunii (depolitizate) etc.

O primă traducere din opera sa este în pregătire la Editura Art din Bucureşti.
Vă rugăm să transmiteţi invitaţia şi altor colegi.

Colectivul de boemistică

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.