Odiseea unui neam de mocani săceleni în high life-ul bucureştean

Dragi prieteni ai Povestilor.
Vă reamintesc că mâine, 29 noiembrie, de la ora 11, ne întâlnim la o conferinţă extraordinară din ciclul Poveşti din Bucureşti, susţinută de domnul Ştefan Ionescu Berechet

Odiseea unui neam de mocani săceleni în high life-ul bucureştean

Despre proiectul domnului Ionescu-Berechet de a reface traseul propriei familii de mocani din Câmpulung la Brăila, iar de acolo în lumea bună a Bucureştiului interbelic, puteţi găsi mai multe detalii aici:

https://www.facebook.com/campulungulluiberechet/

La conferinţa de mâine evocam aşadar, alături de iniţiatorul proiectului, odiseea unui neam de mocani deveniti „persoane de vaza” in Bucurestiul interbelic.
Cum se construiau strategiile de ascensiune sociala in Romania interbelica? Care erau caile de acces ale taranului traditional catre noua burghezie? Cum s-au pastrat, in acest context de mobilitate sociala, valorile traditionale ale societatii rurale romanesti? Sunt doar cateva dintre posibilele intrebari la care Stefan Ionescu-Berechet va incerca sa raspunda pentru noi si pentru dumneavoastra, in aceasta evocare a istoriei propriei sale familii, insotita de numeroase documente si imagini din arhiva personala.

Pentru evenimentul de facebook dedicat conferinţei, detalii aici:

https://www.facebook.com/events/885712474897484/

Vă aşteptăm cu drag la Caru cu Bere!

Alina Pavelescu,
director adjunct
Arhivele Nationale ale României

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.