Onor la Mareşal

Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
Informaţie de presă nr. 4 din 03-10-2013
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0735233264

ONOR LA MAREŞAL 

          Mareşalul Alexandru Averescu a fost comemorat la Buzău, astăzi 3 octombrie, la 75 de ani de la trecerea în nefiinţă, printr-o manifestare organizată de fundaţia ce îi poartă cu recunoştinţă numele.

Activitatea s-a desfăşurat la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continuatoarea tradiţiilor de luptă ale glorioasei Armate a 2-a, al cărui prim comandant a fost generalul Averescu.

Comemorarea a cuprins un ceremonial militar şi religios, depuneri de coroane la bustul mareşalului, o evocare a personalităţii marelui comandant şi om politic şi vizitarea muzeului  unităţii care cuprinde, printre altele, arme, documente şi fotografii din Primul Război Mondial.

La activitate au participat: generalul maior dr. Nicoale Ciucă – preşedintele Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, veterani de război, cadre militare în activitate şi în rezervă şi elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” însoţiţi de profesorii lor de istorie.

Momentul omagial, organizat de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”,  se constituie într-o datorie de onoare faţă de comandantul glorioasei Armate a 2-a, învingătoare în marile bătălii de la Mărăşti şi Oituz în Războiul Întregirii Naţionale, unul dintre mareşalii României, om politic şi membru de onoare al Academiei Române.

Locotenent colonel Romeo Feraru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.