Relații ceho-române în banda desenată

ambasada_republicii_cehe

Ambasada Republicii Cehe

COMUNICAT DE PRESA

Se lansează al doilea volum din colecția „Relații ceho-române în banda desenată”
Ambasadorul Cehiei va înmâna Crucea de Merit a Ministerului Apărării al Republicii Cehe

Ambasada Republicii Cehe la București vă invită, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, la lansarea cărții de bandă desenată „Aripi de Oțel”, de Adrian Barbu. Evenimentul va avea loc la Cercul Militar (Sala Bizantină, intrarea de pe Constantin Mille), marți, pe 11 noiembrie, la ora 18:30.

În cadrul evenimentului Ambasadorul Republicii Cehe, Jiří Šitler, va prezenta Crucea de Merit a Ministerului Apărării al Republicii Cehe dlui Col. Cristian Dorca, Directorul Cercului Militar Național și dlui Gen. Mihail E. Ionescu, PhD, Director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară.

Cartea „Aripi de Oțel” surprinde o călătorie istorică, în care Cehia și România s-au aflat o vreme alături – viața pilotului ceh Josef Balejka este o adevărată aventură, aproape incredibilă, dar cât se poate de reală. Aviator de elită, refugiat, prizonier, evadat, fugar, erou de război, vagabond, Balejka a fost purtat de vârtejul evenimentelor de-a lungul și de-a latul Europei.

„Aripi de Oțel” este al doilea volum – după „Mickey pe Dunăre”, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți” – din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”. Colecția marchează prin câteva cărți unele momente din istoria comună a celor două ţări.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercareasa de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

Intrarea la eveniment este liberă.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/366861360157297/

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Petra Dobruska de la Ambasada Cehiei, la dobruskap@seznam.cz, +40732429826.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.