Samuraiul: De la Ju Jutsu la Aikido. Tradiție, Modernitate și reinventarea Războinicului

Facultatea de Istorie a Universității din București, Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă, alături de Centrul pentru Studii de Arte Marțiale Tradiționale și Cultură Orientală – Raiden Dojo București

au deosebită onoare de a vă invita la conferința

Samuraiul: De la Ju Jutsu la Aikido. Tradiție, Modernitate și reinventarea Războinicului

susținută de sensei Cristian Laiber. Evenimentul va fi moderat de Prof. Univ. Dr. Mirela-Luminița Murgescu (Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti).

Reputat expert în artele marțiale tradiționale, pasionat și avid căutător al culturii, istoriei și înțelepciunii asiatice, sensei Cristian Laiber este practicant și discipol apropiat al mai multor maeștri japonezi și europeni de renume, precum Machida Kenshinsai, Kenji Shimazu, Tetsuji Ishizuka și dr. Kacem Zoughari. Cu peste 30 de ani de experiență și zeci de călătorii în Japonia, Okinawa și Taiwan, sensei Cristian Laiber a reușit să stabilească o veritabilă și autentică legătură cu sursa artelor marțiale tradiționale, fiind, de asemenea, un colecționar și cunoscător al armelor și documentelor vechi, precum și al istoriei acestora. Autor al unor lucrări unice în spațiul românesc pe tema artelor marțiale, precum: Kobudo Okinawa (1996); Ninjutsu Bujinkan (1996); Ninjutsu – Taijutsu: Tehnici de luptă fără arme (1997), sensei Laiber este implicat activ în promovarea unei practici marțiale bazată pe eficiență și raportată la tradiția fondatoare.

Pentru prima oară la Universitatea din București, sensei Cristian Laiber va susține o conferință urmată de o dezbatere despre războinicii japonezi și evoluția artelor marțiale de la forma marțială veche, tradițională (Koryu Bujutsu) de Ju Jutsu, la cea modernă de Aikido (Gendai Budō), precum și despre ideile și mentalitățile care marchează această trecere, în timp.

Un eveniment aparte ce nu trebuie ratat, care înglobează armonios atât teme din sferele de cercetare în domeniu, cât și aspecte ale mentalității și spiritualității umane, prin raportarea la sursele de cunoaștere și înțelepciune ale trecutului.

Evenimentul va avea loc vineri, 30.03.2018, ora 17:00, în Amfiteatrul Vasile Pârvan, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, etajul III.
Notă: Toate aspectele teoretice prezentate în cadrul conferinței vor fi dublate de o demonstrație și explicație practică, gratuită și deschisă publicului spre participare, care va avea loc în data de sâmbătă, 31.03.2018, orele 09:30 – 12, la Raiden Dojo București, Splaiul Independentei, nr. 315 – 317, Liceul Mircea Eliade.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.