Serie de evenimente la 65 de ani de la începutul reeducării prin tortură din inchisoarea Pitești

Serie de evenimente la 65 de ani de la începutul reeducării prin tortură din inchisoarea Pitești

Pe 6 decembrie, ziua Sfântului Nicolae, se împlinesc 65 de ani de la începutul acțiunii de reeducare prin tortură de la închisoarea Pitești, fostul penitenciar de detenție politică.
Pentru a marca această zi neagră a închisorii și, mai ales, pentru a cunoaște evenimentele petrecute aici, Fundația Sfinții Închisorilor va găzdui o seară a porților deschise la închisoarea de la Pitești, sâmbătă, 6 decembrie 2014, de la ora 17:00.

Vă invităm atât pe cei din Pitești, dar nu numai, să treceți pragul acestui loc atât de important pentru istoria noastră recentă și să profitați de prezența unui supraviețuitor al închisorii printre invitații evenimentului.
Vor avea loc mai multe evenimente dedicate închisorii Pitești, inclusiv proiecția filmului Demascarea, un documentar de interviuri cu supraviețuitori ai Fenomenului Pitești, expoziții și un tur ghidat al închisorii.
Programul complet al serii:

Proiecție de film – Demascarea (documentar cu supraviețuitorii acțiunii de exterminare din fostul penitenciar) Participă Alin Mureșan (coordonator fenomenulpitesti.ro, CSIC), Radu Preda (președinte IICCMER), Gheorghe Plop (supraviețuitor al Fenomenului Pitești)
Tur ghidat al închisorii
Expoziție de fotografie
Expoziție de proiecte de arhitectură
Adresa închisorii este: Str. Negru Vodă nr 30, Pitești, Argeș (lângă sediul Conarg, intrarea din str. Negru Vodă sau din strada Eremia Grigorescu)
Pentru mai multe detalii: Tel: 0248.265.381

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.