The Way of the Warrior. Transmission of knowledge in Japan, yesterday and nowadays

Facultatea de Istorie a Universității din București

The Way of the Warrior. Transmission of knowledge in Japan, yesterday and nowadays

Facultatea de Istorie a Universității din București, Masteratul de Istoria ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă, împreună cu Raiden Dojo București și International Research Center for Japanese Studies (Nichibunken – Kyoto) au deosebita onoare de a vă invita la conferința The Way of the Warrior. Transmission of knowledge in Japan, yesterday and nowadays, susținută în limba engleză, de dr. Kacem Zoughari.

Cunoscut specialist în istorie și civilizație japoneză și reputat expert în arte marțiale tradiționale japoneze, dr. Kacem Zoughari este și discipol apropiat al cunoscutului maestru Hatsumi Masaaki și fiind stabilit în Japonia, deține strânse legături cu diverși maeștri de renume în artele marțiale tradiționale. Colaborator al mai multor centre de cercetare din Japonia și Franța, dr. Zoughari este implicat activ în coordonarea unuia dintre cele mai ample proiecte de conservare și recompunere a tradițiilor japoneze, împreună cu compania Quest-Japan.

Pentru prima oară la Universitatea din București, dr. Kacem Zoughari va susține o conferință urmată de o dezbatere despre metodele de transmitere a cunoașterii în școlile de arte marțiale clasice japoneze (Koryu Bujutsu) și implicațiile acestora la nivelul societății și mentalității nipone, de-a lungul istoriei. Un eveniment ce nu trebuie ratat, care completează armonios atât teme din sferele de cercetare în domeniu, cât și aspecte ale mentalității și spiritualității umane, prin raportarea la sursele de cunoaștere și înțelepciune ale trecutului.

Vă așteptăm cu drag!

Evenimentul va avea loc vineri, 30.06.2017, orele 16:30 – 19:30, în Amfiteatrul Iorga, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, etajul I.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.