Arhitectul Șerban Sturdza pledează pentru salvarea casei lui George Enescu

Arhitectul Șerban Sturdza pledează pentru salvarea casei lui George Enescu

 marți la Round Table București

– comunicat de presă –

Seria evenimentelor moderate de muzicologul Valentina Sandu – Dediu va continua marți, 25 octombrie, de la ora 19:00, cu o nouă ediție dedicată arhitectului Șerban Sturdza, președintele Filialei București a Ordinului Arhitecților din România.

Reputatul arhitect va prezenta în premieră fragmente din documentarul pe care îl pregătește despre Casa George Enescu din Mihăileni, județul Botoșani, construită în perioada 1775 – 1830. Casa se află într-o stare critică și necesită intervenție urgentă, în sprijinul salvării sale de la colaps implicându-se Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, prin numeroase inițiative publice.

Seara se va încheia prin recitalul violonistului Radu Mihai Ropotan care a răspuns invitației lui Șerban Sturdza de a completa dialogul purtat cu Valentina Sandu – Dediu. Violonistul este absolvent al Royal College of Music și a obținut Premiul al III-lea la Concursul de vioară Winfred de la Royal Music Academy în anul 2013.

Evenimentul va avea loc marți de la ora 19:00 în Studioul de Operă și Multimedia din cadrul Universității Naționale de Muzică din București (Strada Știrbei Vodă nr. 33). Intrarea va fi liberă în baza invitației solicitate la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, iar evenimentul va fi transmis în direct pe www.EnjoyTV.ro.

Scena rotundă de la Conservator va găzdui pentru publicul bucureștean (și din mediul online) o serie de trei noi ediții, dintre care a ultima va fi o surpriză, completând Sezonul 3 cu un al nouălea eveniment.

marți, 1 noiembrie – Mircea Penescu, medic și muzician
marți, 8 noiembrie – Dumitru Prunariu, astronaut
marți, 15 noiembrie – invitat surpriză.

Una dintre temele centrale ale evenimentului va fi „Bucureștiul In-Vizibil” al fiecărui invitat.

Rezervările pot fi făcute în avans, pe tot parcursul Sezonului 3 Round Table București.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.