GEOPOLITICĂ, REVOLUŢII ŞI CONTRAREVOLUŢII: ANUL 1956

Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului

Invitaţie participare la conferinţă

La un deceniu de la începutul Războiului Rece relaţiile dintre Marile Puteri s-au stabilizat, prin recunoaşterea reciprocă de facto a sferelor de influenţă. Doar naţiunile est-europene nu erau de acord cu statu-quo-ul şi încercau să-şi redobândească libertatea pierdută, inclusiv pe cale insurecţională. Fostele imperii coloniale occidentale doreau să-şi prezerve interesele economice, situaţie în care a izbucnit criza Canalului Suez.

În continuarea eforturilor sale de a analiza cele mai importante evenimente ale istoriei secolului XX, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului organizează în Bucureşti, în 24-25 noiembrie 2016, conferinţa naţională:

GEOPOLITICĂ, REVOLUŢII ŞI CONTRAREVOLUŢII: ANUL 1956

Dintre subiectele ce urmează a fi dezbătute în cadrul conferinţei menţionăm: raporturile Est-Vest în contextul „Spiritului de la Geneva” şi al destalinizării; revoluţia maghiară şi protestele din Polonia; impactul Revoluţiei maghiare în România ş.a.

Conferinţa se adresează cercetătorilor, cadrelor universitare, doctoranzilor şi masteranzilor care pot aduce contribuţii semnificative la analiza acestui fenomen istoric.
Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită titlul comunicării şi un rezumat de maxim 500 de cuvinte, împreună cu un CV, la adresa secretariat@totalitarism.ro până la data de 15 noiembrie 2016

Conferinţa este deschisă publicului, în baza unei înscrieri prealabile la telefon 021/230.69.92 sau prin e-mail la secretariat@totalitarism.ro

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.