Comemorarea Zilei Nationale a Victimelor Holocaustului din Romania

Comemorarea Zilei Nationale a Victimelor Holocaustului din Romania

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel

In luna octombrie 2014 se implinesc 73 de ani de la inceperea deportarii evreilor din Romania in Transnistria. Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” organizeaza cu acest prilej o serie de evenimente dedicate comemorarii Victimelor Holocaustului.

Anul acesta, invitat special este Sir Andrew Burns, presedintele in exercitiu al International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

Miercuri, 8 octombrie 2014
Ora 18:00
Vernisajul expozitiei „Martori si marturii” la Biblioteca Nationala, bd. Unirii, nr. 22, sector 3. Sunt expuse lucrari realizate de catre studenti ai Universitatii de Arte din Bucuresti si obiecte apartinand victimelor Holocaustului, descoperite in groapa comuna din Popricani, judetul Iasi.

Vineri, 10 octombrie 2014
Ora 14:00
Conferinta „Munca obligatorie in Transnistria. Cazul deportatilor evrei si romi”, dr. Viorel Achim (Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”), la sediul Institutului „Elie Wiesel” din bd. Dacia, nr. 89, organizata in colaborare cu Centrul National de Cultura al Romilor.

Ora 18:00
Vernisajul expozitiei internationale „Cum a fost posibil?”, la sediul Uniunii Europene din str. Vasile Lascar, nr. 31. Expozitia de gravura cuprinde lucrarile realizate de catre artisti plastici din Romania si Macedonia.

Sambata, 11 octombrie 2014
Ora 19:30
Premiera spectacolului de teatru „Inter@FATA” la Centrul National de Dans Bucuresti, din bd. Marasesti, nr. 80-82. Performance-ul este inspirat din marturiile unor supravietuitori ai Holocaustului si este produs de Asociatia „dramAcum” in parteneriat cu Institutul „Elie Wiesel”, dupa un concept de Alexandru Berceanu.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.