Eastwell Park: scurt istoric al reședinței copilăriei Reginei Maria

mnir_logo

COMUNICAT DE PRESĂ 09.10.2014 

Muzeul Național de Istorie a României invită publicul la o nouă întâlnire, în cadrul programului Duminica la muzeu

Programul Duminica la muzeu continuă la MNIR cu o întâlnire… regală, de data aceasta. În cadrul programului ce va avea loc duminică, 12 octombrie, cu începere de la ora 11.30, la Sala Mihai Viteazul, istoricul Diana Mandache va susține conferința cu titlul „Eastwell Park: scurt istoric al reședinței copilăriei Reginei Maria”, cu durata de o oră.

Pentru participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu cu valoarea de 7 lei, de la Casa de bilete. Accesul se face prin Calea Victoriei nr.12.

Eastwell Park, locul nașterii Principesei Maria de Edinburgh, viitoarea suverană a României, a devenit cunoscut în România prin intermediul Poveștii Vieții Mele, memoriile Reginei Maria publicate mai întâi în Regatul Unit la mijlocul anilor 1930. Situat în Kent, Eastwell are o semnificație istorică aparte, începând din perioada saxonă, continuând cu Hugo de Montfort și până în zilele noastre. De câteva decenii a fost transformat într-un hotel a cărui faimă este legată de numele rezidenților nobiliari sau regali. Familia de Edinburgh, părinții Reginei Maria au locuit aici pentru aproape 12 ani, doi dintre copiii lor, Principesele Maria și Beatrice fiind născute la Eastwell Park. Istoricul Diana Mandache va prezenta publicului istoria reședinței copilăriei Reginei Maria, gravuri și fotografii de epocă, precum și un scurt film despre Conacul Eastwell de astăzi.

Dr. Diana Mandache este cercetător la MNIR, fiind specializată în istorie recentă și istoria regalității. A publicat mai multe cărți printre care „Marie of Romania. Images of a Queen” (RRB), „Dearest Missy” (RRB), „Later Chapters of My Life. The Lost Memoir of Queen Marie of Romania” (Sutton), “Patrie și Destin. Principesa Moștenitoare a României” (Litera), „Regele Mihai. Album Istoric” (Litera). În curând, va apărea cartea Balcicul Reginei Maria la Curtea Veche Publishing.

Prin programul educativ „Duminica la muzeu“, Muzeul Naţional de Istorie a României invită familiile să petreacă, în mod plăcut, între 60 şi 90 de minute din programul de duminică într-un loc încărcat de istorie, pregătit să fie descoperit pas cu pas. Întâlnirile au caracterul unui curs multidisciplinar pe teme variate din domeniul istoriei, arheologiei, numismaticii, conservării şi restaurării patrimoniului şi pe teme referitoare la încadrarea valorilor noastre în patrimoniul universal.

____________________________________________________
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Relaţii cu Publicul
Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; Tel/Fax: 021. 313.19.25;
E-mail: pr.mnir@gmail.com
http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/pages/MNIR,
http://twitter.com/MNIR_,http://instagram.com/mnirpage
sau
dr. Diana Mandache, istoric
e-mail: info@dianamandache.com
Website: www.dianamandache.com

MNIR
Calea Victoriei nr.12
sector 3, Bucureşti, 030026
Tel.: 0040 021 3158207 Fax: 0040 021 3113356
E-Mail: direct@mnir.ro Web: http://www.mnir.ro
CIF/CUI 4192952.
CONT RO35TREZ7035009XXX000118
BANCA TREZORERIE SECTOR 3

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.