Concursul de istorie „1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI”

fundatia_maresal_alexandru_averescu

Concursul de istorie

1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Fundația „Mareşal Alexandru Averescu” a organizat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, ediția a V-a a concursului de istorie 1 Decembrie – Ziua Națională a României, la care au participat un număr de nouă instituții de învățământ preuniversitar din județ. Câte trei elevi au format echipele care au reprezentat colegii naţionale și licee din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat și din orașul Pătârlagele.

Compeţia, desfăşurată în sala de conferinţe „General Ştefan Guşă” a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și a avut două probe: chestionar şi eseu. Subiectele au fost stabilite din istoria românilor (1821-1947), având ca bibliografie, lucrarea profesorului Florin Constantiniu „O istorie sinceră a poporului român”. Juriul, compus din: locotenent-colonel doctor, istoric Florin Şperlea – redactor şef la Observatorul Militar, istoric doctor Manuel Stănescu – revista Historia și profesor Sorin Turturică – muzeograf la Muzeul Național al Aviaţiei Române, a stabilit în urma evaluării lucrărilor, a acordat următoarele premii:

PREMIUL I

– Liceul Teoretic „RADU VLĂDESCU” – Pătârlagele
GEORGESCU Ioana-Silvia
ȘTEFAN Ionuț-Marian
URDUZAN Roxana-Andreea
Prof. MIRICIOU Viorica
– Colegiul Național „B.P. HASDEU” – Buzău
NICA Alexandru
COZMA Mădălina
PURNAVEL Ioana Andreea
Prof. NĂSTĂSOIU Elena-Viorica
Prof. PREDA-TUDOR Ana
Prof. SOLCAN Danuț

PREMIUL II

– Seminarul Teologic Ortodox „CHESARIE EPISCOPUL” – Buzău
VOICA Radu-Constantin
APOSTOLESCU Emilian
BATU Vlad-Marius
Prof. COMAN Constantin

PREMIUL III

– Colegiul Național „ALEXANDRU VLAHUȚĂ” – Râmnicu Sărat
IORDAN Mircea Daniel
PANAIT Diana
ENICA Ștefan
Prof. TATU Emilena
Prof. CREȚOIU Corina

MENȚIUNE

– Liceul Teoretic – „Al. MARGHILOMAN” – Buzău
FĂSUI Ștefan-Alexandru
DUMITRAȘCU Alin-Dumitru
BAHULEA Ștefania
Prof. CUCU Costina
Prof. MĂRĂCINEANU Mirela-Laura

Toţi participanţii au primit diplome, numărul 14 al revistei fundaţiei – „Străjer în calea furtunilor”, cărţi de specialitate oferite de Fundaţia „General Ştefan Guşă”, ultimul număr al Revistei Historia, iar Revista Magazin Istoric a oferit premianților abonamente print și abonamente online tuturor participanților.

Câştigătorii vor fi premiaţi cu bani, în cadru festiv, la ceremonia ce se va desfăşura, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, pe platoul din faţa Prefecturii Buzău.

Prin organizarea acestui concurs, ajuns la ediția a V-a, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi-a propus să menţină treaz interesul adolescenţilor pentru cunoaşterea istoriei naţionale, a semnificaţiei măreţului act de la 1 Decembrie 1918 şi să dezvoltare spiritul de echipă şi de competiţie între instituţiile de învăţământ.

Locotenent-colonel. Romeo Feraru

Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
Informaţie de presă nr. 6 din 01-12-2013
Persoană de contact: Lt.col. Romeo Feraru
Telefon: 0735233264
www.fundatia-averescu.ro

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.