Evolution of movement in Traditional Martial Arts, from past to nowadays. Non-verbal Communication, Body Language and Visual Signs in Classical Martial Arts

Evolution of movement in Traditional Martial Arts, from past to nowadays. Non-verbal Communication, Body Language and Visual Signs in Classical Martial Arts

Facultatea de Istorie a Universității din București, Masteratul de Istoria ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă, alături de Raiden Dojo București, International Research Center for Japanese Studies (Nichibunken – Kyoto) și Nichifutsukaikan –Tōkyō, au deosebita onoare de a vă invita la conferința „Evolution of movement in Traditional Martial Arts, from past to nowadays. Non-verbal Communication, Body Language and Visual Signs in Classical Martial Arts”, susținută de dr. Kacem Zoughari. Conferința va fi în limba engleză.

Evenimentul va fi moderat de Prof. Univ. Dr. Mirela-Luminița Murgescu (Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti) și îl va avea ca invitat la dezbatere pe Prof. Cristian Laiber (Raiden Dojo București), expert în arte marțiale tradiționale.

Cunoscut specialist în istorie și civilizație japoneză și reputat expert în arte marțiale tradiționale japoneze, dr. Kacem Zoughari este în același timp și discipol apropiat al cunoscutului maestru Hatsumi Masaaki și, fiind stabilit în Japonia, deține strânse legături cu reputați maeștri și cercetători de renume în artele marțiale tradiționale. Colaborator al mai multor centre de cercetare din Japonia și Franța, autor al unor lucrări de succes precum: Ninpô: Ninjutsu, L’Ombre de la Lumière (2003); The Ninja, The Secret History of Ninjutsu: Ancient Shadow Warriors of Japan. (2010); Moonshadow (2017), dr. Zoughari este implicat activ, împreună cu compania Quest-Japan, în coordonarea unuia dintre cele mai ample proiecte de conservare și recompunere a tradițiilor japoneze.

Pentru a doua oară, în exclusivitate, la Universitatea din București, dr. Kacem Zoughari va susține o conferință urmată de o dezbatere despre evoluția mișcării de la artele marțiale clasice japoneze (Koryu Bujutsu), la cele moderne (Gendai Budō), precum și despre comunicarea non-verbală, limbajul corpului și aspectele psihologice ale interpretării mișcării, o temă pe care o va raporta nu doar spațiului japonez, ci și altor contexte istorice, un erudit excurs în istoria ideilor și mentalităților.

Un eveniment deosebit ce nu trebuie ratat, care înglobează armonios atât teme din sferele de cercetare în domeniu, cât și aspecte ale mentalității și spiritualității umane, prin raportarea la sursele de cunoaștere și înțelepciune ale trecutului. Un adevărat „must see’’ pentru fiecare dintre noi.

Vă așteptăm cu drag!

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 04.11.2017, orele 17:00 – 20:00, în Amfiteatrul Nicolae Iorga, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, etajul I.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.