Instituto Cervantes vă aşteaptă la Noaptea Institutelor Culturale

INSTITUTO CERVANTES DE BUCAREST
Noche de los Institutos Culturales | Noaptea Institutelor Culturale
24 iunie / 24 de junio
Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta, 38

Instituto Cervantes vă aşteaptă la Noaptea Institutelor Culturale cu benzi desenate, teatru, recital de bandoneon, filme scurte premiate, oferindu-vă și oportunitatea de a vorbi în spaniolă.

Programul îi este în mare măsură dedicat scriitorului Miguel de Cervantes, de la moartea căruia se împlinesc anul acesta 400 de ani.

18:00 – 24:00 – Expoziţie: Miguel En Cervantes. Panorama Minunăţiilor;
Expoziţie de banda desenată şi ilustraţie pornind de la piesa de teatru omonimă de Miguel de Cervantes. Ilustratori: David Rubin şi Miguelanxo Prado. Expoziţie organizată de Instituto Cervantes, Acción Cultural Española, Comunidad de Madrid şi Ambasada Spaniei la Bucureşti. Spaţiu: Sala de expoziţii

18:00 – 18:45 – Curs demonstrativ de limba spaniolă, sub genericul„Spaniola – o limbă pentru dialog”; Spaţiu: Sala de curs

19:30 – 20:30 – Lectură dramatizată „Recitindu-l pe Cervantes“; Spaţiu: Sala Auditorium
Lectură dramatizată cu participarea actorilor de la teatrul independent Unteatru. Spectacolul are la bază fragmente din „entremeses” (piese de teatru într-un singur act) de Miguel de Cervantes. Coordonator proiect: Silvia Dumitrache. În distribuţie: Nicoleta Lefter, Ionuț Grama, Florina Gleznea, Cristina Casian, Liviu Pintileasa și Ionuț Vișan.

21:00 – 22:00 – Recital muzical, atelier: „Povestea unui instrument muzical: bandoneonul“; Spaţiu: Sala Auditorium
Atelier-recital susţinut de bandoneonistul argentinian Omar Massa. Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.Rezervări: cultbuc@cervantes.es.

22:30 – 24:00 – Proiectii de film Shorts from Spain; Spaţiu: Sala Auditorium
Selecţia ediţiei 2016 a catalogului realizat de Institutul de Cinematografie şi Arte Vizuale din Spania, cuprinzând 10 dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2015, producţii premiate în cadrul festivalurile internaţionale de profil. Filmele rulează în versiune originală, cu subtitrare în limba engleză.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.