Manuscrise păstrate în bibliotecile din Cehia

biblioteca_nationala_romaniei_logo

Biblioteca Nationala a Romaniei

ambasada_republicii_cehe

Ambasada Republicii Cehe

Expoziția “Manuscrise păstrate în bibliotecile din Cehia”

Ambasada Republicii Cehe în România împreună cu Biblioteca Naţionala a României au deosebita plăcere de a vă informa că au deschis expoziţia “Manuscrise păstrate în bibliotecile din Cehia” organizată de Ambasada Cehiei împreuna cu Biblioteca Naţională a României.

Expoziţia care conectează istoria literaturii cehe cu tehnologiile moderne ale digitalizării manuscriselor şi a altor tipărituri din bibliotecile cehe, este un proiect unic al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe şi Ministerului Culturii Republicii Cehe. Expoziţia „Manuscrise păstrate în bibliotecile din Cehia” este compusă din 20 de panouri cu texte despre apariţia şi istoria manuscriselor în ţările cehe şi încă două panouri cu informaţii despre Republica Cehă şi bibliotecile unde sunt păstrate cele mai importante manuscrise.

Această expoziţie vrea să vă prezinte o mică selecţie din manuscrisele de patrimoniu care astăzi, în majoritatea cazurilor, sunt ascunse în departamentele specializate ale bibliotecilor din Republica Cehă. Manuscrisele nu sunt însă doar reminiscenţe moarte ale istoriei. Frumuseţea ornamentaţiei lor ne impresionează şi astăzi, iar prin studierea lor, aflăm mai multe despre trecutul nostru. Prin amploarea şi calitatea accesului la această bogăţie istorică, Republica Cehă ocupă un loc de frunte în lume – Biblioteca Naţională a Republicii Cehe a câştigat prestigiosul premiu Jikji acordat de UNESCO.

Expoziţia poate fi vizitată la Biblioteca Naţională a României până în data de 15 martie 2014.

Adresa:
Biblioteca Naţională a României, Bl. Unirii, nr. 22
http://www.bibnat.ro/

Persoană de contact:
Petra Dobruská, tel. 0732 429 826 , e-mail: bucharest@embassy.mzv.cz 
https://www.facebook.com/AmbasadaCehiei
http://www.mzv.cz/bucharest

Manuscrise BNR-01

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.