Zilele filmului istoric în Bucovina

Zilele filmului istoric în Bucovina

În perioada 15-25 august se va desfășura, în municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi oraşul Vatra Dornei, cea de a II-a ediție a Festivalului „Zilele filmului istoric în Bucovina”.

Locațiile proiecțiilor sunt:

în municipiul Suceava, în perioada 15 – 17 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de istorie și Hanul Domnesc,

în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în perioada 18 – 19 august, la Casa de Cultură și Complexul Aquarius

în oraşul Vatra Dornei, în perioada 19 – 25 august, în Casa de Cultură, Sala oglinzilor din Primăria Vatra Dornei, Grădina Cazinoului din Parcul Central, Pârtia Veverița și Centrul Vechi.

Printre filmele care vor putea fi vizionate de suceveni, din cele 60 de filme programate, se numără „Aferim”, „Cocoşul decapitat”, „Fiul lui Saul”. Nu vor lipsi concertele susţinute de trupe cunoscute, precum „Viţa de Vie”, „Trei parale”, „Ad Hoc”. Conferinţele din cadrul Festivalului „Zilele filmului istoric în Bucovina” vor fi susţinute, printre alţii, de Cristi Danileţ, Nicolae Mărgineanu şi Cosmin Bodeanca. Nu vor lipsi atelierele de fotografie, video, istorie. Evenimentul din august este organizat de Asociaţia Culturală ,,Eric Voegelin”, preşedinte Nicolae-Emilian Dranca, în parteneriat cu mai multe instituţii locale.

Maria Ecaterina, PR Zilele FIlmului Istoric în Bucovina

www.evoegelin.blogspot.com

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.