Ziua Porților Deschise: Asociația Cultura Verde Salvează Mediul cu o Imprimantă 3D

Bucureşti, 20.07.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Muzeul Național de Istorie a României găzduiește evenimentul

ZIUA PORȚILOR DESCHISE: ASOCIAȚIA CULTURA VERDE SALVEAZĂ MEDIUL CU O IMPRIMANTĂ 3D

Miercuri, 27 iulie 2016, Asociația Cultura Verde organizează Ziua Porților Deschise la Muzeul Național de Istorie a României, în cadrul expoziției „România – civilizații suprapuse”. Cu acest prilej se va prezenta stația experimentală de reciclare a materialelor plastice în filament pentru imprimarea 3D, și imprimanta cu care Asociația „Cultura Verde” a realizat printurile 3D a patru piese din expoziția amintită.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București, între orele 10.00 şi 12.00, intrarea în muzeu fiind gratuită în acest interval orar. Cei care doresc să vadă cum plasticul poate ajunge obiect într-o expoziție sunt invitați să aducă capace de PET-uri care vor fi reciclate în filament, pentru imprimarea 3D cu stația experimentală realizată în cadrul proiectului „Rec-o-Plast”. Pe toată durata expoziției (deschisă până în data de 18 septembrie 2016) vizitatorii sunt încurajați să contribuie la colectarea dopurilor de PET, acestea fiind depuse în cutia colectoare amplasată la intrarea în expoziție.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Asociaţia Cultura Verde a realizat printurile 3D a patru obiecte de patrimoniu aflate în expoziția „România – civilizații suprapuse”: statuetă antropomorfă tipică pentru cultura Gârla Mare (Preistorie), cap de statuie – Serapis (Antichitate), cahlă de sobă (Ev Mediu) și cruce de mână (Epocă Modernă).

Despre proiectul Rec-o-Plast
Proiectul Rec-o-Plast propune o abordare integrată, axată pe trei componente: civică, educațională și tehnologică a managementului deșeurilor plastice (în special a PET-urilor) și reciclarea acestora în filament pentru imprimarea 3D. Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de implicare în protecția mediului prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D.

Despre Asociația Cultura Verde
Asociația Cultura Verde, înființată în anul 2012, își concentrează eforturile și resursele pentru creșterea responsabilității sociale în rândul tinerilor prin stimularea participării active în comunitate. Prin proiectele din domeniul dezvoltării culturale și de mediu, Asociația Cultura Verde contribuie la sporirea calității vieții beneficiarilor, folosind o abordare interdisciplinară, pe termen lung și axată pe dezvoltarea multidimensională prin educație, protecția mediului, cultură, artă, sport, recreere. Mai multe detalii la www.culturaverde.ro.

Despre Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Naţional de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti. Adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, deţine un bogat patrimoniu (incluzând peste 650.000 piese, un număr care sporeşte anual şi între care se numără obiecte remarcabile). Prin colecţiile sale, Muzeul Naţional de Istorie a României deţine un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustrează toate perioadele semnificative din trecutul poporului român, cât şi din vremea unor civilizaţii care au existat în vechime pe actualul teritoriu al ţării noastre.
www.mnir.ro

20160727_mnir

Despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român
Programul de Cooperare Elveţiano-Român face parte din ajutorul nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elveţian către 13 state membre ale UE care au aderat în perioada 2004 – 2013.

***
Mai multe informații despre proiect pe pagina web www.culturaverde.ro
Contact: Corina Aldea, manager proiect Rec-o-Plast
Email: asociatiaculturaverde@gmail.com

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.