ATAŞAŢI MILITARI RETRAŞI DE LA POST

La 18 decembrie 1963, Dean Rusk, secretarul de Stat al S.U.A., a trimis o notă oficială lui Petre Bălăceanu, şeful Legaţiei României din Washington, în care preciza faptul că locotenent-colonelul Nicolae Mandache, ataşat militar al R.P. Române în S.U.A., nu a respectat o regulă a autorităţilor americane referitoare la prezentarea în mod clar a identităţii personalului diplomatic român în corespondenţa pe care membrii Legaţiei o trimiteau către orice instituţie, firmă sau rezidenţi din S.U.A., precum şi în orice discuţie pe care membrii Legaţiei o aveau cu cetăţeni americani.

În mod concret, ataşatul militar român nu a precizat identitatea sa completă (faptul că este membru al misiunii diplomatice) atunci când a comandat abonamente prin poştă la reviste. Regula respectivă fusese anunţată autorităţilor române prin nota din 30 august 1954 a secretarului de Stat al S.U.A., precum şi prin alte documente americane trimise ulterior Legaţiei României din Washington.

(…)

Acest articol a apărut în numărul din martie 2013 (552). Pentru a putea citi tot articolul trebuie să vă abonaţi aici.

Acest articol a fost publicat în Articole apărute în reviste și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.